У справі Стерненка немає підозрюваних та затриманих, - ЗМІ

У справі одного з очільників проукраїнської молоді Одеси, колишнього голови місцевого осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка наразі немає ані підозрюваних, ані затриманих - підозри в скоєнні правопорушення поліція не оголосила ні самому Сергію Стерненку, ні другому нападнику на нього

Про це повідомив радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк, пише Думська.net.

За його словами, ще не кваліфіковано дії учасників подій.

"Зроблено це буде тільки після проведення всіх необхідних слідчих дій й коли не буде жодного сумніву у слідства і не буде будь-якої білої плями, яку буде потім використано як привід перевернути все з ніг на голову", - зазначив Форостяк.

Радник начальника одеської поліції також повідомив, що на сьогодні вже проведено значний ряд необхідних експертиз, хоча не всі результати ще отримані, проведено комплекс слідчих дій, частково встановлена ​​хронологія подій і частково встановлені дії кожного з фігурантів цієї справи.

"Слідчі дії проводяться за фактом смерті людини, за фактом замаху на життя за заявою активіста і за фактом тілесних ушкоджень ножем ще одному фігуранту справи, якого затримали пізніше", - зазначив Форостяк.

При цьому, за відсутності підозр клопотання про запобіжний захід, відповідно, ні на кого не подавали.

"До всіх фігурантів вжито заходи, передбачені законом, що запобігають їхньому ухиленню від слідства або втечі з метою уникнути відповідальності. Найближчим часом очікується кваліфікація дій фігурантів і відповідно вручення підозр у скоєнні правопорушень і клопотання про запобіжні заходи. За даними лікарняних установ, медична допомога фігурантам справи надана в повному обсязі і не вимагає подальшого стаціонарного перебування", - наголосив Форостяк.

Водночас, джерела видання повідомляють, що Стерненко виїхав з Одеси і попрямував до одного з медичних закладів Києва, оскільки в місцевих клініках йому нібито не надали допомогу.

Що стосується Олександра Ісайкула - другого нападника на Стерненко, то його вчора відпустили на волю - він проходить у справі як свідок.

Перший нападник, нагадаємо, загинув.