Бійці ЗСУ знищили військову техніку окупантів на Донеччині, помстившись за друга, - волонтер

На Світлодарській дузі бойова група К-2, що входить до 54-ї бригади, знищила бойову техніку російських найманців

Про це повідомляє волонтер Юрій Мисягін у Facebook.

За його словами, українські військові знищили техніку окупантів у помсту за пораненого під час обстрілу 4 травня бійця.

"Тоді супротивник працював по нас з БМП і під час одного з прильотів боєприпас вибухнув недалеко, одному з бійців групи відірвало два пальці на лівій руці. З бійцем все нормально, він зараз у госпіталі", - зазначив Мисягін.

Після цього побратими, по узгодженню з командиром, вирішили вичислити позицію, з якої вівся вогонь та знищити техніку. 

У результаті - знайшли БМП, з якої тоді вівся обстріл, та МТЛБ-ЗУ. Але у день, коли вичислили техніку, не змогли її знищити через погіршення погодних умов. 

За тиждень по одній із позицій 54-ї бригади знову вівся обстріл. Як зрозуміли військовослужбовці, вогонь відкрили з тієї ж позиції, що і 4 травня. 

"Група висунулася, були підняті наші безпілотники і почалася операція. Відразу побачили особовий склад противника, який бігав по позиції взад-вперед, тому спочатку вирішили ліквідувати їх, потім взятися за бойову машину, адже вона все-одно вже нікуди не подінеться", - розповідає волонтер. 

Українські військові відкрили вогонь і двічі влучили у бліндаж, потім перевели обстіл на техніку. 

"З трьох вистрілів два лягли у трьох метрах від МТЛБ-ЗУ, а третім прямо у "ніс" їй влучили. Вона загорілась і вогонь перевели на БМП, яка знаходилась за кілька метрів у закритій позиції", - зазначив Мисягін.

По БМП випустили кілька пострілів, але точно влучити не встигли. По рації прийшла інформація, що з сусідніх позицій російських найманців виїхала ще одна БМП і почала стріляти. Оскільки вона була ближче до позиції українських військових, тому вони вирішили відкривати вогонь по новій мішені. З 12 пострілів 2 точно влучили під правий борт і під "ніс".

"Група поквиталася за свого пораненого побратима, знищивши у одному бою дві бойові машини сепаратистів. Вся відеофіксація бою, у тому числі моменти знищення, передані у штаб для представлення бійців групи до заслужений бойових нагород та виплати бойової премії", - додав волонтер.