Двох танкістів "ДНР" засудили до 10 років

У Донецькій області двох танкістів "Семенівського батальйону "ДНР" засудили до 10 років позбавлення волі

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.
 
Засуджені з політичних міркувань у вересні 2014 року вступили до 3-ї мотострілкової бригади "Семенівського батальйону ДНР".
 
Спочатку вони несли службу на контрольно-пропускному пункті штабу "ДНР" у Новоазовську.
 
Згодом один із бойовиків пройшов двотижневе навчання управлінню танку Т-72а на території Ростовської області Росії, після чого повернувся та був призначений командиром танку, а його напарник - навідником танку.
 
В середині жовтня 2014 року посібники терористів незаконно перетнули кордон України, переправивши на окуповану територію Донбасу танки та боєприпаси.
 
Також у складі "ДНР" танкісти брали активну участь у збройних протистояннях та обстрілах Збройних сил України, що призвели до загибелі людей та заподіяння тяжких наслідків в районі Саханки, Ленінського, Октябрського. У вересні 2015 року обох танкістів затримали та заарештували.
 
Суд визнав чоловіків винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.28 ("Вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою"), ч.2 ст.260 ("Участь у непередбачуваних законом воєнізованих або збройних формуваннях") та ч.2 ст. 437 ("Планування, підготовка, розв’язання та ведення агресивної війни") КК України.