Фінал ЛЧ-2018: Футбольні фанати використали 17 Тb мобільного трафіку на "Олімпійському"

Найбільші мобільні оператори відзвітували про використання більш 16,9 Тb мобільного трафіку на НСК "Олімпійський" та у фан-зонах під час проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА в Києві 26 травня

Про це повідомляє прес-служба мобільних операторів.

26 травня на НСК "Олімпійський" і в фан-зонах "Ліги чемпіонів" було майже 230 тис. абонентів Київстар. З них 22% - 4G-користувачі.

"Вони проговорили 1,5 млн. хвилин (вхідних та вихідних), відправили 767 тис. SMS, а також використали 8,2 ТБ даних. Це можна порівняти з 8 роками прослуховування музики в хорошій якості або з 1 роком перегляду відео (1080р). Основне використання дата-трафіку - відео-стримінг, мессенджери та веб-серфінг. На них припало 35%, 26% і 19% трафіку даних відповідно", - повідомляє прес-служба.

Тим часом компанія Vodafone Україні зазначає, що футбольні фанати в день фіналу Ліги Чемпіонів побили рекорд України по завантаженню даних у мережі - у місцях проведення фіналу ЛЧ - у фан-зонах і на НСК "Олімпійський" - в українській мережі Vodafone клієнти використовували 4 Тb мобільного інтернету, що дорівнює приблизно 24 діб безперервного перегляду YouTube.

"Це вдвічі більше, ніж під час фіналу Євробачення в травні минулого року. З 4G це стало реальним – 52% трафіку згенеровано завдяки мобільному інтернету четвертого покоління”, - йдеться у повідомленні.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії lifecell заявили, що 26 травня за день в столиці було використано 80,5 Тb даних, з них на стадіоні та у фан-зонах - 4,7 Tb. При цьому безпосередньо на стадіоні - всього 1,2 Тb.