Неповнолітня дівчина на Донеччині загинула від обстрілу з боку "ДНР", - ГПУ

Слідством здобуто докази, які вказують на вчинення теракту з боку "ДНР". Йдеться про обстріл Залізного, під час якого загинула неповнолітня дівчина

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Так, місце події представляє собою приватне домоволодіння, яке знаходиться на околиці міста Залізне в бік лінії розмежування на відстані близько 1 км від найближчих позицій ЗСУ і початку так званої сірої зони та на відстані близько 3 км від передових позицій ЗСУ в районі териконів.

Найближчі позиції російських бойовиків розташовані на териконах на відстані 3,6 км від місця події та териконі шахти «Гагаріна» на відстані 3,4 км від місця події.

Згідно протоколу огляду місця події, проведеного із спеціалістом у військовій сфері, воронка діаметром 170 см та глибиною 50 см могла утворитись внаслідок розриву снаряду 120-го калібру, який міг бути випущений з міномету, дальність стрільби якого складає 7-9 км.

Сусіди та рідні загиблої показали, що звуку пострілу не чули, що свідчить про те, що постріл було здійснено із значної відстані.

Крім того воронка від вибуху має еліпсоїдну форму та витягнута у напрямку польоту снаряду. Здійсненими відмірюваннями за допомогою компасу встановлено, що еліпс воронки спрямований у захід-північ-західному напрямку. Отже, постріл було здійснено з території, прилеглої до шахти "Гагаріна", яка підконтрольна російським бойовикам.