Савченко підтримала Сенцова і застерігла його не стати антигероєм

Надія Савченко закликала доєднатися до акцій підтримки Олега Сенцова і всіх українських в’язнів в РФ по всьому світу. На її думку зараз є "політичне вікно" для звільнення українських полонених в РФ

Депутат Верховної Ради України Надія Савченко, яка стала відомою завдяки звільненню з російського полону, а тепер звинувачується у підготовці терактів в Україні, побажала українському політв'язню в РФ Олегу Сенцову не повторити її долю.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Я поважаю рішення Олега Сенцова розпочати боротьбу з російською тоталітарною системою, методом голодування з благородною метою за звільнення всіх українських політв`язнів, на п`ятому році незаконного ув`язнення українців в РФ", - написала вона у соцмережі.

"Я щиро сподіваюсь, що Олега Сенцова обійде моя доля, коли з людини спочатку роблять героя, а потім роблять антигероя в своїй країні", - йдеться у її пості.

На думку Савченко, у Олега Сенцова є три шляхи: або піти в тінь і мати творчий спокій, як свого часу це зробив нині вже покійний український політв’язень Солошенко, або їздити по світу і виступати від імені української влади, як Афанасьєв, або піти тим політичним шляхом, яким пішла сама Савченко. 

"Я бачу і тепер вже розумію, що відбувається. Футбол в РФ, вибори в Україні, заяви з Європи звільнити Олега Сенцова. Але ж Олег голодує не за себе, а за всіх ув’язнених українців! Голодували, в різний час, ще багато українців і кримських татар ув’язнених в РФ. Проте, нажаль, Західному світу простіше сприймати персональні історії, ніж трагедію нації і народу", - нарікає Савченко.

Насамкінець, Савченко закликала: "Прошу і закликаю всіх порядних людей всього світу вийти на акції підтримки українських політв’язнів з вимогою до російської влади звільнити людей із в’язниць! Завершити обмін «всіх на всіх» заручників і військовополонених! Припинити війну з Україною! Припинити лити кров на Українській землі! Повернути окуповані території Луганської та Донецької областей і анексований Крим!"

"Я щиро вдячна всім добрим людям, які допомогли мені здобути ВОЛЮ, виходячи на такі акції підтримки. Це дійсно допомагає!", - визнала Надія Савченко і попрохала людей здійснити диво ще раз і допомогти всім в’язням кремля здобути волю.