У Парижі мігрант забрався на четвертий поверх, щоб врятувати дитину

22-річний малійський мігрант Мамуд Гассе перебуваючи в Парижі помітив маленьку дитину, яка повисла на балконі одного з будинків і в будь-який момент могла зірватися

Як пише CNN, за кілька секунд хлопець без страховки заліз по фасаду будинку, перехопив хлопчика з рук чоловіка, який того утримував, і переніс його назад на балкон.

Гассе врятував дитину задовго до моменту прибуття служб порятунку. Перехожі зняли його дії на відео та  опублікували в соцмережах. У ЗМІ та Твіттері малійця прозвали "Людиною-павуком".

У розмові з каналом BFM TV Гассе пояснив, що проходив повз будинок, рухаючись до ресторану, де на ньому чекали друзі, щоб подивитися футбольний матч. "Я люблю дітей, і не хотів, щоб хлопчик постраждав. Я побіг і почав шукати способи врятувати його. Слава Богу, що я зміг забратися по балконах", - зазначив він.

Президент Франції Еммануель Макрон запросив хороброго юнака відвідати Єлисейський палац, щоб подякувати йому від імені всіх французів. А мер Парижа Анн Ідальго подзвонила йому і особисто сказала спасибі за вчинок: "Він переїхав з Малі кілька місяців тому. Париж підтримає його бажання жити тут".

Окрім обіцянки вирішити питання з громадянством, хлопцю запропонували працювати рятувальником на постійній основі в пожежній частині Парижа.