У Севастополі загарбники знесуть найбільший торговельний центр. 5 тис. людей опиниться без роботи

В окупованому російськими військами українському місті Севастополь (АР Крим) незаконний "уряд" Дмитра Овсяннікова розпочав кампанію зі зносу торговельних центрів, на місці яких збираються будувати інші "інвестиційно привабливі" об'єкти

Про це повідомляють місцеві інформаційні ресурси, позиція яких за 4 роки окупації поступово змінилася з ейфорії від появи загарбників до неприйняття та цілковитого заперечення насаджуваної у місті нової дійсності.

Зокрема, окупаційна адміністрації оголосила про неминуче знесення ТЦ "Мусон", що є найбільшим у місті.

Ті, хто орендує розташовані там торговельні площі, наприкінці минулого тижня вже забирали свої речі. 

28 травня підконтрольні ФСБ "судові пристави" опечатали підприємство, до складу якого входить 16 будівель на ділянці площею 243 531 кв. м.

Разом з тим, неодноразові мітинги, збирання підписів та скарги до Москви виявилися марними.

Команда Овсяннікова позбувається "Мусону" за вже апробованими нею рейдерськими схемами, про які влітку минулого року писала київська газета Україна молода: переважно споруджені за української влади, тобто до 2014 р., об'єкт(-и) оголошуються "самовільно збудованими" чи земля під ними раптом змінює своє "цільове призначення", а у випадку спроби перереєстрації за новини для півострова росіійськими нормами - заявники отримують відмову. Або ж влаників нерухомості звинувачують у "нецільовому використанні" земельних ділянок тощо. Точно так у Севастополі зараз масово зачищають приватний сектор.

Довідка

Етнічний удмурт Овсянніков, до того як отримати призначення на посаду "губернатора" Севастополя, займав посаду заступника міністра промисловості та торгівлі в російському уряді Дмитра Медведєва. А ще раніше працював директором моторного заводу у Пермі.

За виключенням кількох пропангадистських фірур окупанти принципово не призначають колаборантів на відповідальні посади в Криму.