Порошенко зустрівся з Бабченком

Російський журналіст Аркадій Бабченко подякував Службі безпеки України (СБУ) за те, що врятувала його життя та попередила більш масштабні теракти в державі

Про це Бабченко сказав під час зустрічі з президентом Петром Порошенком, передає прес-служба глави держави.

"Дякую СБУ за те, що вони врятували моє життя. Але це все ж не так важливо, як те, що попередили більш масштабні теракти, тому що вони хотіли робити щось більше. ФСБ працює, ФСБ заходить, гроші сюди заходять і гібридну війну вони ведуть. І це, звісно, не варто недооцінювати", - наголосив журналіст.

Він зазначив, що про початок спецоперації йому повідомили місяць тому.

"Мені повідомили про це місяць тому і за цей місяць я бачив як люди працюють. Я бачив як вони пашуть, я бачив, як вони "риють носом" - ми постійно були на зв’язку. І оці хлопці, які працюють "на землі" - вони постійно приїжджали, ми проговорювали деталі і працювали. От вони справді достойні поваги", - сказав Бабченко.

Порошенко назвав операцію СБУ успішною, а порятунок Бабченка - третім днем народження журналіста та "днем народження великої 45-мільйонної нації, яка склала іспит на державність".

"Ми нарешті навчилися захищати. Захищати країну, захищати її громадян і робити це надзвичайно професійними зусиллями нової СБУ, яка здатна складати іспити будь-якої складності", - наголосив Порошенко.