Росія має звільнити 60 кримських політв'язнів та піти з Донбасу, - Держдеп США

Державний департамент США вимагає від Росії звільнити 60 кримських політв'язнів та припинити агресію на Донбасі

Про це у своєму акаунті в Twitter написала речниця американського Державного департаменту Хезер Науерт. 

Вона нагадала, що під час засідання Ради Безпеки ООН 29 травня постпред США Ніккі Хейлі закликала Росію припинити агресію проти України, адже вона вже призвела  до загибелі понад 10 300 українців. При цьому Кремль ще у січні загальмував перемовини щодо завершення конфлікту.

"Тим часом насильство, пов'язане з Росією в східній частині України, призвело до того, що понад 3,4 млн людей потребують гуманітарної допомоги", - наголосила Науерт. 

Вона додала, що російська агресія створює екологічну кризу, яка може поширитися за межі України. Зокрема, найманці, яких контролює Москва, зараз підживлюють бойові дії поблизу Донецької фільтрувальної станції, що може викликати витік отруйного хлору.

"Понад те, Крим - це Україна. Ми ніколи не визнаємо так звану анексію Росії в Криму. Росія повинна звільнити 60 кримських політв'язнів, в тому числі Олега Сенцова (який голодує з 14 травня)", - підсумувала Науерт. 

Читайте також: Хто такий Олег Сенцов

Зауважимо, що понад 350 діячів культури з Німеччини, України, Росії та інших країн підписалися під зверненням до канцлера Німеччини Ангели Меркель із закликом врятувати утримуваного Кремлем у заручниках Сенцова. 

Напередодні викрадений російською ФСБ український політв'язень Олександр Шумков, а також фігурант "справи 26 березня" Станіслав Зимовець оголосили голодування на підтримку Сенцова.