Світ мовчить, - Геращенко про відсутність реакції на проблему політв'язнів

Українська сторона занепокоєна відсутністю реакції світу на проблему заручників і політв'язнів Кремля

Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко. 

Вона зауважила, що сьогодні відбудеться чергове засідання у Мінську, яке буде проходити дуже складно. Зокрема через погіршення безпекової ситуації, вбивства дітей на Донбасі, заблоковане питання звільнення заручників і недопуск представників "Червоного Хреста" до в‘язнів.

Понад те, російська влада досі нічого не відповіла стосовно української ініціативи передати їм 23 росіян, аби звільнити політв'язнів, зокрема Олега Сенцова.

За словами Геращенко, її турбує відсутність реакціі світу на проблему заручників і політв‘язнів, хоч деякі люди в багатьох країнах вийшли на акції підтримки Сенцова та інших українців.

"Але де заяви, бодай про занепокоєння, урядів і лідерів, ОБСЄ, ООН, РЄ, ПАРЄ , МКЧХ, ЄС, США і інших інституцій, які б мали жорстко реагувати на недопуск лікарів і консулів, безпідставне утримання в тюрмах більше, аніж 4 роки? Світ мовчить. Й це ускладнює українську задачу - витягти", - наголосила Геращенко. 

Зазначимо, Державний департамент США вимагає від Росії звільнити 60 кримських політв'язнів та припинити агресію на Донбасі. 

Читайте також: Хто такий Олег Сенцов

  • Зауважимо, що понад 350 діячів культури з Німеччини, України, Росії та інших країн підписалися під зверненням до канцлера Німеччини Ангели Меркель із закликом врятувати утримуваного Кремлем у заручниках Сенцова. 
  • Напередодні викрадений російською ФСБ український політв'язень Олександр Шумков, а також фігурант "справи 26 березня" Станіслав Зимовець оголосили голодування на підтримку Сенцова.