В Одесі запустили туристичну поліцію

У середу, 30 травня, в Одесі запустили туристичну поліцію

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Перша станція туристичної поліції в Одесі з'явилася на території курортного комплексу "Аркадія". Вона працюватиме до закінчення туристичного сезону - 30 вересня.

"Спеціально для охорони публічного порядку в курортних зонах Одеси та Одеської області ми запустили групи туристичної поліції. Вони працюватимуть з 1 червня до закінчення туристичного сезону - 30 вересня. Поліцейські надаватимуть консультації та допомогу відпочиваючим, реєструватимуть скарги громадян щодо пошкодження та зникнення майна, аналізуватимуть оперативну ситуацію в місцях скупчення туристів", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

Чиновник додав, що Одеську область щороку відвідують понад 6 млн туристів і відпочиваючих.

"Ми говоримо не лише про українців, а й про іноземців. Всі працівники груп обізнані про законодавство щодо іноземних громадян, міграційних процедур та візових обмежень", - наголосив Троян.

Заступник міністра також анонсував масштабування підрозділу на територію всіх курортних зон України.

"Цього року ми плануємо відкрити ще 6 таких станцій у Одесі та Одеській області. Всього на Одещині їх буде 15. Також планується відкриття таких станцій у інших курортних зонах країни", - сказав Троян.

Начальник Головного управління Нацполіції Одеської області Дмитро Головін додав, що минулого року проект туристичної поліції працював на ділянці "Ланжерон-Аркадія" у пілотному режимі.

"Він продемонстрував свою ефективність. Групи туристичної поліції розкрили 38 кримінальних порушень, виявили трьох неповнолітніх, які самовільно залишили місце свого мешкання, затримали іноземного громадянина, який перебував у розшуку", - сказав Головін.