Стало відомо ім'я організатора замаху на Бабченка

Слідство просить заарештувати підозрюваного в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка

За інформацією Еспресо.TV, йдеться про Бориса Львовича Германа, власника цієї сторінки у Facebook.

"На розгляд до Шевченківського районного суду Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Германа Б.Л.", – йдеться в повідомленні суду у Facebook.

Зазначається, що він підозрюється за за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (організація терористичного акту).

 
Людина з ім'ям Борис Львович Герман була помічником народного депутата (5 скликання) від Соціалістичної партії Гончарова Михайла, а також народного депутата (6 скликання) від Партії Регіонів Ігора Плохого.

Адвокат Германа Євген Солодко розповів подробиці про свого підзахисного та підтвердив, що йдеться про Бориса Германа.

"Його звуть Борис Герман, виконавчий директор українсько-німецького СП "Шмайсер", єдиного недержавного підприємства з виробництва зброї в нашій країні. Воно має давні виробничі відносини з Міністерством оборони... Саме його оптика стоїть на гвинтівках наших снайперів, саме він модернізує і створює найпотужніші снайперські комплекси на базі існуючого армійського озброєння", - написав адвокат.

Однак на сайті підприємства "Шмайсер" зазначено, що воно відоме на ринку передусім виробництвом газових та сигнальних пістолетів, пістолетів та револьверів для відстрілу гумових куль та боєприпасів для них. Про виробництво снайперських гвинтівок нічого не зазначено.

За його словами, замовники вбивства Бабченка, судячи з документів карної справи, залишилися невстановленими. Адвокат зазначив, що з розмов Германа з "кілером" виходить, що квартира і завод Бориса Германа за останні півроку неодноразово обшукували працівники СБУ. Також адвокат заявив, що "в листуванні в месенджерах мова йде про що завгодно, але не про вбивство, а ось пропозицій "кілера" і співробітника, що його допитутва скільки завгодно". Списку потенційних жертв в матеріалах нібито теж немає.

Чому його клієнт давав гроші "кілеру" адвокат, однак, не пояснив.

Зазначимо, що раніше Солодко був адвокатом екс-лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова та ватажка "тітушок" Юрія Крисіна.