У Саудівській Аравії за сексуальні домагання саджатимуть на 5 років

У Саудівській Аравії ухвалили закон, що запроваджує жорсткі покарання за сексуальні домагання

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відтепер за сексуальні домагання каратимуть позбавленням волі на термін до 5 років і штрафами на суму в перерахунку до 70 тис. євро. На думку спеціальної ради при кабінеті міністрів, закон "заповнює великий вакуум у законодавстві".

Запровадження жорстких покарань пов'язане із тим, що з 24 червня у Саудівській Аравії жінки матимуть право керувати автомобілем. Для порушниць правил дорожнього руху створюють спеціальні центри під керівництвом жінок. Жінки і чоловіки частіше контактуватимуть у повсякденному житті, що є нетиповим для ультраконсервативного суспільства Саудівської Аравії, тому постає необхідність у додатковому правовому захисті.

Дотепер Саудівська Аравія лишалася єдиною країною у світі, де жінкам заборонялося керувати транспортними засобами. Однак під керівництвом кронпринца Мохаммеда бін Салмана країна реалізує низку різноманітних ліберальних реформ. Так, навесні 2018 року саудити відновили роботу комерційних кінотеатрів. Крім того, з цього року саудівські жінки мають приходити дивитися спортивні змагання на стадіонах. При цьому таке право вони матимуть лише у супроводі родин.