ЄБРР, МВФ та Світовий банк задоволені оновленням складу НКРЕКП

Представники Європейського банку реконструкції та розвитку, МВФ та Світового банку схвалили призначення нових членів до складу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

Про це повідомляє прес-центр адміністрації очільника держави.

Зазначимо, що вчора президент призначив п'ятьох членів Національної комісії, ними стали: 

Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказ Франсіс Маліж зауважив, що до формування нового складу НКРЕКП докладалися спільні зусилля з міжнародними партнерами.

"Ви згадали про довіру. Довіра дуже важлива для інвесторів, а також всередині цієї групи людей. Сьогодні ми переконались, що довіра існує. Ми дуже раді бачити, що комісія вже може працювати. Ми закликаємо вас працювати прозоро та незалежно. На енергетичному ринку України дуже багато монополій. Ви буде працювати разом з антимонопольною комісією. Ви маєте покращити функціонування енергетичного ринку", - наголосив він.

Тим часом директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен також привітала всіх новопризначених членів НКРЕКП. За її словами, ці призначення відбулися  дуже вчасно, оскільки зараз команда Банку прибула до України, щоб проінспектувати сектор електроенергії.

Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман зазначив, що для програми підтримки МВФ розвиток енергетичного сектору є надзвичайно важливим. Таким чином формування нового складу комісії продемонструє добре функціонування прозорого енергетичного сектору.