Замовлення Труханова або Росії: Стерненко назвав причини нападу на нього

Одеський активіст, екс-очільник осередку "Правого сектора" Сергій Стерненко заявив, що напад на нього був замовленням, пов'язаним із його громадською діяльністю, та виключив будь-які інші мотиви

Про це Стерненко заявив у коментарі Еспресо.TV.

"Я виключаю будь-які побутові або корисливі мотиви нападників. Я переконаний, що це було замовлення. Тим паче, досліджуючи біографії цих двох нападників, я можу спокійно дійти висновку, що вони й раніше заробляли подібними речами - наймалися в "тітушки" різними політичними групами в Одесі. Тим паче, це був уже не перший, а третій напад", - сказав Стерненко.

Активіст наголосив, що просив поліцію надати йому охорону, але йому завжди відмовляли.

"Після перших двох разів я звертався до поліції з проханням надати мені державну охорону. Це передбачено чинним КПК. Мені у цьому відмовляли. Після третього нападу мені охорону знову не забезпечили, мій адвокат подав відповідне клопотання", - розповів Стерненко.

На думку постраждалого, всі напади на нього замовлені однією людиною.

"Якщо правоохоронні органи не доберуться до замовника, ці події цілком можуть повторитися, мене можуть намагатится знову вбити. Я не знаю, хто це, я впевнений, що це одна й та сама людина", - додав активіст.

Стерненко припустив, що замахи могли організувати на замовлення Росії або чинної влади Одеси та мера Геннадія Труханова.

"Я припускаю кілька версій. Одна з версій - це діюча міська влада, тому що саме тиск, жорсткий прессинг, погрози моєму життю та здоров'ю почали з'являтися після того, як я брав участь у протесті проти забудови літнього театру в місті Одесі, після чого мене закривали до СІЗО. Там задіяні прямі бізнес-інтереси компаній, пов'язаних із Трухановим. Версія друга - це представники країни-агресії Російської Федерації, оскільки значна частина моєї громадської діяльності спрямована саме на протидію гібрідній російській агресії в місті Одесі. Версія третя - можливо це хтось із осіб, до яких ми в якості активістів ходимо на суди", - підсумував Стерненко.