У ДМС пояснили, чому керівник "РИА Новости Украина" не зможе вийти з українського громадянства

Керівник видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський, якого підозрюють у державній зраді, не може зараз вийти з українського громадянства

Про це заявив прес-секретар Державної міграційної служби Сергій Гунько, інформує 112.ua.

"Законодавство України передбачає процедуру виходу з українського громадянства. Однієї будь-якої заяви будь-якої особи недостатньо для того, щоб вона мала якісь правові наслідки", - зазначив Гунько.

За його словами, процедуру виходу з українського громадянства передбачено виключно для громадян України, які постійно проживають на території іноземної держави, тому звернення, відповідно, має бути до закордонної дипломатичної установи.

"Не знаю, чи він проживає постійно на території іноземної держави. Очевидно, що він до закордонної дипломатичної установи, до посольства України в іноземній державі наразі навряд чи зможе звернутися", - сказав Гунько.

Окрім того, він нагадав, що ст. 18 закону про громадянство України прямо вказує на те, що вихід з громадянства не передбачено в разі, якщо особі повідомлено про підозру або є рішення суду, яке підлягає виконанню.

"І насамкінець, третій момент, - стаття 2 закону України про громадянство вказує на те, що якщо громадянин України є також громадянином іноземної держави, то у правовідносинах з Україною його визнають виключно як громадянина України", - зазначив представник ДМС.