З Польщі повернули двох українок, яких вивезли для надання секс-послуг

У Польщі прикордонники затримали чоловіка, який намагався доправити до країни ЄС двох дівчат для надавання інтим-послуг. Українок повернули додому

Про це повідомяє прес-служба Нацполіції. 

Спецоперацію провели спільно з рівенськими поліцейськими, прикордонниками та працівниками прокуратури. 

Поліцейські встановили, що 22-річний житель Рівненської області розмістив оголошення в інтернеті про набір дівчат для роботи у масажному салоні в Польщі. І лише в телефонному режимі чоловік їм сказав, що насправді у псевдомасажному салоні вони надаватимуть інтимні послуги.

На пропозицію погодилась 25-річна рівнянка та 28-річна жителька Здолбунівського району. Згодом з’ясувалося, що "салон" розташований в Іспанії. 22-річний чоловік завербував дівчат та організував виїзд до кордону. 

Після перетину на території Польщі їх забрав поляк. Усіх трьох оперативники Надбужанського відділу прикордонної Варти Республіки Польща затримали в місті Долгобичів. Жінок повернули до України, а громадянин Польщі нестиме відповідальність за сутенерство.

Крім того, у Рівному затримали і 22-річного хлопця, який займався пошуком дівчат. У нього вдома правоохоронці провели обшук, під час якого вилучили мобільні телефони, чорнові записи з блокноту та переписку з дівчатами.

Наразі вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) ККУ.

Відповідно до санкції статті йому загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі.