Рейдери захопили ТРЦ "Магелан". Правники кажуть, що за цим стоїть "Сбербанк Росії"

Вже другий день невідомі намагаються блокувати роботу столичного торговельно-розважального центру “Магелан”

Все розпочалося ввечері у п'ятницю, 1 червня 2018 року. Тоді будівлю оточили близько сотні молодиків, передає Еспресо.TV.

Близько 21.00 п'ятниці молоді люди автомобілями заблокували вхід до офісного приміщення центру, а пізніше оточили трансформаторну станцію, яка живить ТРЦ.

Олексій Суткевич, котрий є представником компанії "Шейк", яка орендує приміщення та є власником його частини, каже, що судовий спір за право власності триває вже не перший рік.

"Немає однозначно власника. Є судовий спір, але замість того, аби цивілізовано прийти до суду, довести свою правоту й узяти державного виконавця, "Сбербанк Росії" вирішив просто найняти людей, силову підтримку, і блокувати діяльність. Зокрема, моєї компанії", - зазначив він.

У п'ятницю біля трансформаторів був і представник протилежної сторони. Проте він не назвав свого імені, а також не сказав, хто саме уповноважив, і попросив, аби його не знімали журналісти.

"Торговельний центр. Ми керуємо торговельним центром величезним. Ваші люди, ймовірно, або якісь невідомі особи перебувають всередині торговельного центру...", - наголосив він під час короткотривалого спілкування з Суткевичем.

У суботу зранку всі офісі приміщення центру молодики все ж захопили.

"Води купа. Збитків завдано матеріальних. Меблі пошкоджено. Охоронці отримали тілесні ушкодження. Прийшли невідомі хлопці. Ми з учора, з ночі намагалися спромогтися від них, аби вони назвалися. Були тільки правники, які сказали, що вони представляють керуючу компанію, з якою "Сбербанк Росії" уклав угоду. Але справа в тому, що права власності за "Сбербанком" призупинено за рішенням суду", - прокоментував ситуацію Суткевич.

Сьогодні входи до ТРЦ залишалися заблоковані автомобілями. Працювалал лише частина крамниць.

А один з найбільших столичних гіпермаркетів, розміщених у цьому ТРЦ, в суботу так і не відрився.