СБУ затримала торгівців саморобною вибухівкою

Співробітники Служби безпеки України затримали у Житомирській області двох торгівців саморобними вибуховими пристроями (СВП) на основі тротилу

Правоохоронці встановили, що двоє мешканців районного центру організували виготовлення вибухових пристроїв у приватному помешканні одного із спільників. Тротилові шашки та інші засоби детонації ділки отримували від знайомих, які їздили у приватних справах до району проведення операції Об’єднаних сил, передає прес-центр СБ України. 

Оперативники спецслужби задокументували факт реалізації вибухового пристрою, виготовленого із 6 тротилових шашок загальною вагою понад кілограм, за 3 тис. грн.

Співробітники СБ України затримали зловмисників у рамках раніше відкритого кримінального провадження.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання та роботи фігурантів справи правоохоронці вилучили ще одну тротилову шашку вагою 200 г та незареєстровану зброю травматичної дії. Також, у підсобному приміщенні одного із ділків, виявлено 4,5 тис. контрафактних цигарок та 100 л спирту для виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції. За попередніми висновками, вартість вилученого становить понад 100 тис. грн.

Затриманим повідомлено про підозру в скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України встановлюються інші особи, причетні до незаконної діяльності.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури.