Лукашенко розкритикував "приватизацію" Росією перемоги в Другій світовій війні

Президент Білорусі вважає, що в Росії "кому-то не йметься" привласнити перемогу у Другій світовій війні, а подібні заяви, заявив Лукашенко, "ллють воду на млин наших суперників"

Відео виступу Лукашенко опублікувало білоруське інформагентство БелТА

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розкритикував спроби "приватизувати" перемогу у Другій світовій війні, які, за його словами, спостерігаються в Росії. Про це глава держави заявив, виступаючи перед журналістами в Бресті в суботу, 2 червня.

"Останнім часом я відстежую цю тенденцію, спостерігаю. З'являється все більше інформації саме на цю тему. Комусь кортить, що дивно - в Росії, приватизувати цю перемогу. Ніби й не було на війні інших - білорусів, українців, грузин, вірмен, таджиків, туркменів ... Весь Радянський Союз воював", - підкреслив білоруський лідер.

Він додав також, що ділити перемогу в тій війні означає "лити воду на млин наших суперників і супротивників". "Вони раді, що ми почали цей поділ. І ви знаєте, звідки цей поділ пішов. Тому я вкрай негативно сприймаю такі заяви, що хтось цю перемогу виборов поодинці", - резюмував Олександр Лукашенко.

Таким чином президент прокоментував "появу в пресі союзників матеріали про те, що Білорусь нібито займається історичним сепаратизмом".