Половина дітей в Афганістані не ходить до школи, - ЮНІСЕФ

Затяжний внутрішній конфлікт і постійна загроза безпеці громадян в Афганістані призвели до збільшення кількості дітей, які не ходять до школи

Про тривожну статистику повідомляє Дитячий фонд ООН, ЮНІСЕФ, який опублікував відповідний звіт у неділю, 3 червня 2018 року, передає DW.

За даними дослідження, у центральноазійській країні близько 3,7 млн дітей віком від 7 до 17 років не навчаються у школі. Особливі складнощі - у дівчат, вони становлять майже 60% від цієї кількості. В окремих провінціях, як-от в Кандагарі, Вардаці, Забулі чи Урузгані, цей показник сягає 85%. До того ж, зазначається у звіті ЮНІСЕФ, понад 300 тис. учнів мають значний ризик кинути школу.

Головними причинами в ООН вважають вимушене внутрішнє переселення, дитячі шлюби, брак учительок, погану шкільну інфраструктуру, бідність та небезпеку. Серед позитивних тенденцій - скорочення кількості дітей, які лишають навчання. 85% школярів, які пішли в початкову школу, залишалися до останнього класу, більше 90% тих, хто почали навчання в середній школі, також здобули середню освіту.

ЮНІСЕФ також привітав рішення президента Ашрафа Гані проголосити 2018-й "роком освіти".