Балет "Спартак" підкорив столицю. Подія

Балет “Спартак” у новому зірковому складі — підкорив столицю. Італійська прима, відомі українські артисти балету, бездоганний музичний супровід та хореографія, яка не змінюється вже 41 рік

Про це передає Еспресо. TV.

Балет про часи Римської імперії — танець добра і зла, рабів і повелителів, свободи і деспотичної сили. Червона доріжка перед театром опери та балету. Фото на пам”ять в очікуванні прем”єри.

Балет “Спартак” зібрав повний зал глядачів. Переносимось в епоху Римської імперії. У центрі вистави історія двох пар. Уособлення сили влади - у дуеті Олександра Стоянова та Петри Конті. Це пристрасть, азарт і спокуса. Спеціально запрошена для прем'єри італійська прима у танці передає сутність справжньої римлянки.

"Я з Риму, і ця історія - це просто моя історія. І мені дуже подобається, що я змогла танцювати Егіну. Я не думала, що я це танцюватиму. І я зараз супер задоволена", - розповіла посол італійського танцю в світі Петра Конті.

Ще одна пара — уособлення сили добра. Виконання Ярослава Ткачука і Катерини Кухар пронизане ніжністю стосунків і свободою. А в центрі балету “Спартак” - історія войовничих чоловіків. Тут конфлікт і боротьба римського патриція Красса і лідера повсталих рабів Спартака. Тема — актуальна завжди, тому увійти в образ було не складно, кажуть артисти балету.

"Хореографія, хоча їй вже 41 рік - ви знаєте, вона настільки сучасна, що її хочеться танцювати. Музика Хачатуряна. Вона заводить. Просто усе тіло проникає цією музикою", - розповів прем'єр Національної опери України Олександр Стоянов.

Глядачі з захопленням спостерігають за пристрастями на сцені. Під час антрактів жваво обговорюють постановку та виконання. Самі ж артисти балету кажуть, цього разу глядач був особливим, і це допомогло викластись на повну.

"Глядач — це невід'ємна частина артиста. Без глядача артист не живе. сьогодні, припустимо, глядач був інший. Були оплески в таких місцях, де ніколи не було, напевно чимось зачепили", - сказав артист балету Ярослав Ткачук.

Вперше у постановці взяли участь троє відомих артистів балету України та Італії. Прем’єрний показ балету “Спартак” відбувся завдяки меценатській підтримці Людмили Русаліної.

"Наш балет це частина нашої української культури. Він дуже потребує підтримки. І це є фундаментом розвитку нашого суспільства і нашої незалежної України", - сказала меценат Людмила Русаліна.

З ініціативи Русаліної той же склад акторів планує організувати ще один балет з благодійною метою і закупити медичне обладнання в дитячу лікарню.