Київ повинен прискорити перемовини щодо обміну, - Фейгін про вирок Сущенку

Захисник журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін закликав українську владу пришвидшити перемовини з Росією щодо обміну ув'язнених

Про це повідомив громадський захисник Марк Фейгін в ефірі Еспресо.TV.

Зважаючи на вирок Московського міського суду у вигляді 12 років колонії суворого режиму, захист журналіста вже готує скаргу. Однак, на думку Фейгіна, вирішальним чином це не змінить ситуацію Романа.

"Верховний суд, який буде десь за півроку, може знизити вирок до 10 років. Навряд вийде зовсім скасувати термін через те, що за цією категорією виправдальних вироків у принципі не буває", - пояснює захисник.

Апеляцію подадуть протягом 10 днів, однак ув'язнений Сущенко сподівається на результат перемовин між Києвом та Москвою щодо обміну. Захисник вважає, що Романа цілком можуть обміняти на керівника видання "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

"Звичайно, скарга - це пересторога, вона є необхідною умовою. Якщо її не подати, а Романа не обміняють, то ми втратимо шанс на оскарження вироку. Якщо ж обмін відбудеться, то ми від цього документу відмовимось", - заявив Фейгін.

Наразі Сущенко перебуває у нормальному фізичному стані. А вирок 12 років колонії суворого режиму для нього був очікуваний.

"Обвинувачення просило 14 років, могли цю цифру залишити. Загалом Роман, як і я, розраховуємо на успішні перемовини щодо обміну. Це для нас дуже важливо. Нам хотілося б, щоб Київ інтенсифікував свої прагнення повернути Сущенка додому”, - підсумував захисник.