Поліграф показав, що Савченко готувала держпереворот, - СБУ

Психологічна експертиза з використанням поліграфу народного депутата Надії Савченко показала, що вона особисто готувала насильницьке повалення конституційного ладу

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Грунтуючись на результатах дослідження, комісія експертів надала категоричні висновки про наявність у Савченко позитивних психофізіологічних реакцій.

Вони свідчать про те, що нардеп обговорювала плани насильницького повалення конституційного ладу, брала участь у незаконних діях з поваленням конституційного ладу та особисто готувала насильницьке повалення конституційного ладу.

Савченко також обговорювала плани збройного захоплення влади та брала участь у підготовці збройного захоплення влади, для чого підшукувала та перевозила зброю.

"Розроблені плани з насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади Савченко обговорювала з Рубаном В.В., Захарченком О.В., Тимофєєвим О.Ю. Савченко Н.В. обговорювала зі спільниками плани вбивства керівників держави, зокрема особисто розподіляла ролі в замахах", - наголосили у СБУ.

У СБУ кажуть, що депутат розробила чіткий план вбивства керівників держави та домовлялася зі спільниками, хто і що має робити під час замаху на вбивство топ-чиновників країни.

Поліграф також засвідчив, що Савченко збиралася влаштувати теракт в урядовому кварталі та будівлі Ради.

Читайте також. Як Савченко і Рубан возили зброю з "ДНР", щоб влаштувати замах на Порошенка і теракт. Пояснення Луценка

При цьому, експерти не виявили позитивних психофізіологічних реакцій на питання поставлені стороною захисту, зокрема:

- чи бажала Савченко змінити владу в Україні в конституційний спосіб;

- чи вважає вона діяльність президента, народних депутатів, прем’єр-міністра, Секретаря РНБО, членів Кабміну, керівників політичних партій злочинною.

"У зв’язку зі свідомою протидією Савченко Н.В. проведенню судової психологічної експертизи з використанням поліграфу комісія експертів не змогла поставити Савченко Н.В. всі запитання, а проведення експертизи було припинене", - підсумували у СБУ.

Зазначається, що Савченко відповідала на наступні запитання:

Раніше, 15 травня, Шевченківський райсуд Києва продовжив термін утримування Надії Савченко під вартою до 13 липня.