Укрзалізниця планує запустити контейнерний поїзд між Харковом та портом "Южний"

Укрзалізниця планує запустити контейнерний поїзд, який рухатиметься між Харковом, Дніпром та морським портом "Южний" на Одещині

Про це повідомив директор із стратегічного розвитку та інвестиційної політики Укрзалізниці Антон Саболевський, повідомляє прес-служба компанії.

За його словами, наразі контейнерні перевезення – найбільш інтенсивно зростаючий вид перевезень.

"Ми спостерігаємо зростання обсягів вантажів, перевезених контейнерними поїздами. На початку цього року запустили регулярний контейнерний поїзд зі станції Київ-Ліски до станції Чорноморська (порт "Южний"). Це спільний проект Укрзалізниці, MAERSK LINE та ТОВ "ТІС". У наших планах запустити такий поїзд між Харковом, Дніпром та портом "Южний", - зазначив Саболевський.

Загалом за період курсування контейнерного поїзда за маршрутом станція Чорноморська – станція Київ-Ліски уже перевезено близько 2 тис. контейнерів. На сьогоднішній день поїзд здійснив 19 кругорейсів, а також декілька відправок окремими партіями.

Наразі компанія працює і над розвитком контейнерного поїзда "Вікінг", який об'єднує регіони Чорного та Балтійського морів. На постійній основі курсують 11 контейнерних поїздів, у тому числі 5 транзитних.