Українка здобула 8 медалей Світової серії з синхронного плавання

Українка Єлизавета Яхно виграла вісім медалей на етапі Світової серії із синхронного плавання

Про це повідомляє Проспорт.

В Сурреї (Канада) завершився сьомий етап Світової серії з синхронного плавання, на якому українки виграли чимало медалей. Змагання тривали три дні. За цей час Єлизавета Яхно встигла виграти чотири золоті і стільки ж срібних нагород.
У перший день у технічній соло-програмі вона виграла срібло, програвши лише японці Юкіко Інуї. У цій же програмі виступала і українка Марта Федина, яка посіла четверте місце.
У командній технічній програмі Україна посіла перше місце, випередивши Японію і Канаду. Точно такий же результат з ідентичним розташуванням призерів склався і за підсумками вільної програми.
У технічній програмі серед дуетів Єлизавета Яхно і Анастасія Савчук показали другий результат, поступившись японкам і випередивши канадок. Чемпіонками українки стали і за підсумками вільної комбінації, де випередили команду США.
Довільна програма серед дуетів принесла срібло Яхно і Савчук, а ось інший український дует у складі Марини і Владислави Алексєєвих фінішував четвертим. Золото дісталося Японії, бронза – Канаді.
У гайлайті українки також довели свою перевагу, перемігши француженок.
Останнім пунктом був сольний виступ і демонстрація вільної програми, де результати були такими ж, як і в технічній програмі – Яхно посіла друге місце позаду Юкіко Інуї. Федина стала четвертою, не зумівши перевершити бронзову призерку Жаклін Сімоно з Канади.