Київ погрожує "Нафтогазу" радикальними заходами через відмову включати гарячу воду

Київ може застосувати радикальні міри у випадку подальшої відмови НАК "Нафтогаз України" від підписання договору на постачання газу з комунальним підприємством "Київтеплоенерго"

Про це заявив заступник мера Києва Володимир Прокопів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми запросили керівника "Нафтогазу" для   доповіді перед депутатськимкорпусом, щоб він публічно пояснив таку, на мій погляд, нахабну позицію. Якщо він не бажає йти на переговори, не бажає спілкуватися з представниками громади Києва, у нас не буде іншого вибору, як іти на радикальні міри", - сказав Прокопів. 

Посадовець уточнив, що компанія, "що завдає шкоду киянам", не зможе комфортно працювати у столиці. 

"Нафтогаз" зайняв позицію терориста, не дивлячись на бажання влади Києва вступати у переговори... Керівник "Нафтогазу" має розуміти, нам відступати немає куди. За нами - мільйони киян", - підсумував Прокопів. 

Як повідомлялось, "Київенерго" показало структуру заборгованості, яку відмовляється приймати на себе КП "Київобленерго" та через яку "Нафтогаз" заявляє про неможливість поставно газу комунальному підприємству. Заборгованість споживачів за тепло та гарячу воду майже на 1 млрд грн перевищує заборгованість за газ -  4,789 мрд грн проти 3,822 млрд грн.

З 1 червня комунальне підприємство “Київтеплоенерго” мало відновити гаряче водопостачання низці будинків, де були проведені гідравлічні випробування. Однак через відмову “Нафтогазу" укладати договори з комунальним підприємством “Київтеплоенерго” без гарячої води досі залишаються близько 3-х тисяч багатоповерхівок”.

Пантелеєв зауважив, що законодавча норма, на якій наполягає "Нафтогаз" є спірною, адже жоден закон України не передбачає блокування газопостачання 3-мільйонного міста. 

Міська влада Києва звернулася до Кабінету Міністрів України як до представника власника компанії НАК "Нафтогаз" і сподівається на його допомогу в недопущенні у столиці ризиків виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.