Профільний комітет Ради схвалив подання про звільнення міністра фінансів Данилюка, - нардеп

Комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав проект постанови про звільнення міністра фінансів України Олександра Данилюка

Про це повідомив депутат від фракції "Опозиційний блок" Микола Скорик, передає “Інтерфакс-Україна”.

"Погодили його відставку більшістю голосів. Було подання прем'єра на звільнення, його схвалили", - розповів Скорик.

Зазначається, що сам міністр фінансів на засіданні не був присутнім. Нардепи припускають, що питання відставки глави Мінфіну Верховна Рада може розглянути вже у четвер, 7 червня.

За інформацією керівника Офісу з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді Віктора Мазярчука, Данилюк був запрошений на засідання комітету, але не з'явився.

"Комітет ВРУ з питань бюджету підтримав проект постанови про звільнення міністра фінансів Данилюка. На комітет він був запрошений. Представників Мінфіну на засіданні не було. Якби був присутній думаю дискусія була б жарка і можливо рішення не прийняте", - написав Мазярчук на своїй сторінці в Facebook.

  • 23 травня, на засіданні Кабінету міністрів виникла сварка між Данилюком і Гройсманом. Причиною стала вимога голови Мінфіну призначити йому ще одного заступника. Згідно з поясненнями Данилюка, він не може без нього нормально працювати. На це Гройсман запропонував міністру звільнитися, після чого Данилюк пішов із зали засідання.
  • Згодом Данилюк відправив листа послам G7, в якому пояснив причини розбіжностей з прем'єр-міністром. Зокрема, в листі описується ситуація з небажанням Гройсмана призначити його заступником Яну Бугримову.
  • 31 травня голова Мінфіну Олександр Данилюк заявив, що рішення Кабінету міністрів про перепідпорядкування йому Державної фіскальної служби ухвалене з порушенням регламенту. Тогож дня Гройсман заявив, що Данилюк вибачився за листа послам G7.
  • 6 червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади Данилюка. Тепер за відставку міністра має проголосувати український парламент. 
  • Сам же міністр вимагає, щоб йому дали слово у Верховній Раді перед голосуванням за його відставку.