У Слідкомі Росії працює управління переслідувань українських військових, - ГПУ

У Слідчому комітеті Росії створили управління, яке займається притягненням українських військових до кримінальної відповідальності за нібито скоєні злочини проти громадян на Донбасі

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"У травні-червні 2014 року в структурі центрального апарату СК РФ створено управління з розслідування злочинів, пов’язаних із застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни. Метою діяльності цього управління, як вбачається з офіційного сайту установи, є притягнення українських військових до кримінальної відповідальності за нібито вчинені ними злочини стосовно мирних громадян", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, діяльність цього управління спрямована на сприяння терористичним організаціям "ДНР" і "ЛНР" в їх злочинній діяльності, а також дискредитацію українських військових.

"Завдяки плідній співпраці між Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України та Генеральною прокуратурою наразі додатково здобуто беззаперечні докази безпідставності висунутих звинувачень стосовно 8 діючих та колишніх командирів бригад ЗСУ, більшість з яких взагалі не перебувала в зоні проведення АТО в інкримінований їм період", - додали в ГПУ.