У серпні частина Києва може лишитися без електроенергії

З 1 серпня у частині столиці можуть відключити електроенергію

Про це повідомив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков, передає "Укрїнформ"

"Позиція Нафтогазу, яка сьогодні в нас є по гарячій воді, може мати достатньо шкідливі наслідки і в майбутньому, тому що уже в серпні можуть бути аналогічні питання по електроенергії, оскільки наші ТЕЦ працюють не лише на виробництво тепла", - сказав Странніков. 

Як зазначив радник Київського міського голови з питань благоустрою народний депутат України Дмитро Білоцерковець, "сьогодні у сотень тисяч мешканців Києва немає гарячої води через шантаж Нафтогазу".

"На жаль, далі може бути тільки гірше, і вже з 1 серпня частина Києва може залишитися без електроенергії, а це і дитячі садки, загалом уся соціальна інфраструктура і прості кияни, через позицію керівника Нафтогазу Коболєва. Коболєв вимагає від громади прийняття необгрунтованого та неіснуючого боргу приватної компанії", - сказав він. 

Як повідомлялось, КМДА вимагає від НАК "Нафтогаз України" підписати з КП "Київтеплоенерго" тимчасовий договір на постачання газу. 

Раніше представники столичної влади заявили, що Нафтогаз відмовляється поставляти газ для Київтеплоенерго, намагаючись перекласти борги Київенерго на нового надавача послуг.

Наразі у Києві немає гарячої води.