Комітет Ради не підтримав подання на нардепа Пономарьова

Профільний комітет Ради не підтримав подання ГПУ на нардепа Олександра Пономарьова, визнавши документ необгрунтованим

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Комітет з питань регламенту Верховної Ради України не підтримав подання генпрокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з депутатської групи "Воля народу" Олександра Пономарьова.

Таким чином члени комітету визнали подання на Пономарьова необгрунтованим. Під час засідання нардеп прокоментував свою поведінку.

"Щодо кваліфікації особистостей. Ще раз повторюю: без посвідчень, без апаратури, дуже недбало вдягнені. Я взагалі подумав, що це люди з Майдану", - заявив Пономарьов. 

Нагадаємо, у лютому 2018 року нардеп Олександр Пономарьов у кулуарах Верховної Ради вихопив із рук і забрав мобільний телефон у журналіста. Випадок стався, коли Пономарьов спілкувався з депутатом Сергієм Соболєвим. Журналісти були поруч і намагалися знімати сварку на телефон. Після розмови з Соболєвим Пономарьов почав лаятися з журналістами і звинувачувати їх у тому, що вони нібито підглядають за приватною бесідою. 

Інцидент кваліфікували за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів". Порушення цього закону карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.