У Київраді сталися сутички, коли обговорювали музей на Поштовій площі

Сутички виникли сьогодні на сесії Київради, де обговорювалися питання створення музею на Поштовій площі та забудови на вулиці Львівській

До сесійної зали прийшли як противники, так і захисники забудови, повідомляє 44.ua.

Після того, як депутати не змогли розірвати договір із інвестором, який пропонував будівництво торгового центру на Поштовій площі, присутні на сесії представники “Нацдружин” виламали двері в сесійну залу й заблокували вихід депутатів. Почалися сутички між присутніми.

Фракція “Солідарність” вийшла з приміщення через чорний хід. У залі лишилися представники “Свободи” і “Самопомочі”. Представники “Самопомочі” наполягали на припиненні договору з інвестором, опоненти заявляли, що музеєм на Поштовій площі повинен займатися саме інвестор.

  • Нагадаємо, що 19 квітня Київська міська рада в першому читанні проголосувала за створення музею на Поштовій площі. Тоді ж під Київською міською державною адміністрацією зібралися близько 50 активістів, які вкотре вимагали припинити договір про забудову історичної території Поштової площі та Андріївського узвозу.
  • Міський голова Віталій Кличко заявив, що музей на Поштовій буде, але розривати договір із забудовником площі Київрада не може.