Олександр Кольченко припинив голодування і назвав його невиправданим

Український активіст Олександр Кольченко, засуджений до 10 років ув’язнення в Росії, припинив голодування

Про це заявив адвокат міжнародної правозахисної групи Агора Андрій Лепьохін у Facebook.

«Олександр Кольченко сьогодні припинив голодування. З його слів, він дуже ослаб, вже став непритомніти. У нього впав рівень цукру в крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодування його вага знизилася до 54 кг», - написав адвокат.

Лепьохін розповів, що Кольченка за медичними показаннями збиралися переводити із санчастини колонії, де він перебував протягом голодування, до тюремної лікарні. 

"У ході голодування Олександра кілька разів в присутності начальника колонії намагалися примусити відмовитися від голодування члени місцевої ОНК і представники уповноваженого з прав людини Челябінської області" - додав Лепьохін.

Крім того, правозахисник додав письмові пояснення від Кольченка, в яких той розповідає про причини припинення голодування. 

Голодування Кольченка тривало з 31 травня. Він оголосив його на підтримку іншого українського політв'язня - режисера Олега Сенцова.

Сам Сенцов висловлювався проти голодування утримуваного у Росії активіста Олександра Кольченка, оскільки знає про його проблеми зі здоров'ям.

Натомість Олег Сенцов голодує вже 25-й день, з 14 травня.

Адвокат Дінзе Сенцова раніше розповів, що його підзахисний знаходиться у задовільному стані, але у будь-який момент його здоров'я може різко погіршитися. Згодом, коли організм українця покаже негативну реакцію на голодування, Сенцова будуть зондувати, заливати йому поживну суміш у ніс.