Порошенко вважає ухвалення Антикорупційного суду особистою перемогою

Петро Порошенко назвав ухвалення закону про Антикорупційний суд особистою перемогою як президента України

Про це повідомив президент Петро Порошенко, передає Еспресо.TV.

"Дорогий український народе. Це є перемога. Перемога українського народу. Моя перемога як президента України. Перемога українського Парламенту на чолі з Андрієм Парубієм. Перемога українського Уряду на чолі з Володимиром Гройсманом. І перемога кожного народного депутата з 315, які проголосували за президентський законопроект, що дав зелене світло для Антикорупційного суду в Україні", - заявив Порошенко.

За його словами, наразі Україна завершила сформування антикорупційної інфраструктури. Президент також запевнив, що у жодній країні світу не існує настільки рішучих антикорупційних актів.

"Антикорупційний суд з таким рівнем захисту, з таким рівнем ефективності ми маємо зробити якомога швидше. Деякі мене критикували, коли я звернувся з прохання завершити процедуру створення Антикорупційного суду вже у 2018 році. Це не є обіцянка, це є наша спільна справа” - додав президент.

Він також звернувся до Уряду та Міністерства фінансів, щоб відкрити фінансування для створення Антикорупційного суду. За словами Порошенка, міжнародні організації мають щонайшвидше запропонувати Вищій кваліфікаційній комісії суддів відповідних кандидатів до міжнародної ради експертів.

"Я хочу звернутися до кандидатів на посади Антикорупційного суду, які представляють народ України. Не бійтеся брати участь у конкурсі, служіть Україні, забезпечте функціонування ефективного та незалежного Антикорупційного суду. Через вашу байдужість це може не відбутися", - закликав президент.

Порошенко назвав 7 червня історичним днем та подякував парламенту за подарунок на четверту річницю його президентства.