У "Нафтогазі" розповіли, коли киянам можуть дати гарячу воду

У НАК "Нафтогаз" заявляють, що гаряча вода у столичних квартирах може з'явитися вже 8 червня

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу" у Twitter.

"Гаряча вода може бути в київських квартирах вже завтра. Могла бути ще вчора або місяць тому. Ми не вимагаємо негайного погашення боргу за газ. Але київська влада не хоче, щоб був укладений договір, якого вимагає законодавство, а іншого способу дати газ ми не маємо", - заявляють у "Нафтогазі".

При цьому прес-служба компанії наводить ст. 22 pакону України "Про теплопостачання".

"У разі якщо суб’єкту господарювання надано в користування (оренду, концесію, управління тощо) цілісний майновий комплекс (індивідуально визначене майно) з вироблення теплової енергії, такий суб’єкт стає правонаступником за борговими зобов’язаннями з оплати спожитих енергоносіїв та послуг з їх транспортування і постачання, що виникли у суб'єкта господарювання, який раніше використовував зазначене майно (володів або користувався ним)", - йдеться у законі.

У "Нафтогазі" наголошують, що відповідальність за сплату боргів за газ має взяти на себе столична влада.

"При всій любові до Києва, влада міста Київ за законом України і по справедливості має нести відповідальність за борги за газ компаній, яким вона передає тепломережі і які потім отримують від Нафтогазу газ для виробництва тепла для потреб киян", - зазначають у компанії.