Активісти розповіли, як відбулися акції підтримки Сенцова у Празі та Нью-Йорку

Організатори акцій #SaveOlegSentsov у Празі та Нью-Йорку розповіли, як відбувалися заходи підтримки засудженого українського режисера Олега Сенцова

Про це передає Еспресо.TV.

30 травня чехи, українці та росіяни провели акцію "Свіже повітря для Олега" під посольством Росії у Празі. А вже 3 червня громадяни Чехії долучилися до глобальної акції #SaveOlegSentsov.

"У акції взяли участь близько 60 людей. Серед них були не тільки українці, було багато чехів, росіян та білорусів”, - розповіла активістка Галина Андрейців.

Головна мета акцій, на її думку, вплив на чеську громаду та політиків. За словами Андрейців, подібні масові протести необхідні, адже "тільки під тиском світових лідерів можна вплинути" на ситуацію з українськими політв’язнями у Росії.  

Тим часом організаторка акцій #SaveOlegSentsov у Нью-Йорку Любов Шипович зазначила, що цього тижня у американському мегаполісі збираються провести вже третій протест.

"Ми організовуємо вуличні акції та намагаємося створити яскраві події, які б привертали увагу. У США влада сформована таким чином, що будь-яке рішення Конгресу ухвалюється, якщо є звернення людей. Тому дуже важливо, щоб пересічні американці знали про Сенцова та українських політв’язнів, викладали фото протестів у соцмережі”, - розповіла Шипович.

Саме вона стала організаторкою акції на Таймс-сквер, коли активісти переодягнулись у тюремні роби. Шипович нагадала, що нещодавно у мережі опублікували резолюцію американського Конгресу з вимогою до Росії звільнити політв’язнів, а також закликом до країн бойковувати Чемпіонат світу 2018 з футболу у Росії.