Це вже занадто: Гройсман просить наглядову раду переглянути високі премії у "Нафтогазі"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся до наглядової ради НАК "Нафтогаз" з проханням переглянути рішення про нарахування високої премії правлінню компанії

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна

"Я занепокоєний цим рішенням. Я направив офіційний лист у незалежну наглядову раду, щоб вони передивилися своє рішення та проінформували Кабмін України", - заявив Гройсман у ході Години питань до уряду 8 червня. 

Також додав, що ситуація з преміями - це вже занадто. При цьому прем'єр підкреслив, що це рішення не стосується сфери компетенції уряду. 

"НАК - компанія, що керована незалежною наградою. Це компетенція не уряду, а незалежних рад", - додав Гройсман. 

Нагадаємо, у кінці травня наглядова рада "Нафтогазу України" вирішила преміювати 41 співробітника на загальну суму $45,6 за вклад у перемогу в судовому процесі з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі. 

Арбітраж присудив виплату "Газпромом" штрафу у розмірі  $4,56 млрд. За результатами рішення двох арбітражних суперечок на постачання та транзит газу "Газпром" зобов'язаний доплатити НАК "Нафтогазу" $2,56 млрд.

Суд арештував голландські активи російської компанії "Газпром" для виплати "Нафтогазу" $2,6 млрд відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу.