На Харківщині 67-річний чоловік кілька днів утримував у котельні 9-річну дівчинку

На Харківщині затримали 67-річного чоловіка, який кілька днів тримав малолітню дівчинку у приміщенні котельні

Про це повідомляє сайт Нацполіції. 

Подія трапилася у Куп’янському районі. Про зникнення 9-річної дівчинки повідомила її мати через два дні після події. Вона розповіла поліцейським, що донька може знаходитися у 67-річного чоловіка, який іноді купував дівчинці продукти. 

Як з'ясувалося, вказаний чоловік раніше притягався до відповідальності за розбещення малолітніх. За його місцем роботи, у котельні, і знайшли зниклу дівчинку, зачинену у одному з приміщень. 

На підприємстві, де чоловік працює охоронцем, про його кримінальне минуле знали, але не думали, що він знову візьметься за старе. Роботу він виконував старанно, вважався досвідченим та сумлінним працівником із 30-річним стажем.  

Із дівчинкою, яку забрали з котельні, працюють лікарі та психологи. Її свідчення дали поліцейським підставу для відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх) ККУ. 

Чоловіку також інкримінують вчинення злочину за ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.  Затриманому загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.