На Запоріжжі рекетири вимагали від підприємця $80 тис., прикидаючись працівниками СБУ

На Запоріжжі СБУ викрила банду рекетирів, які вдавали співробітників спецслужби та вимагали від підприємців гроші

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що раніше судимий місцевий житель, який є головою однієї з громадських організацій, створив банду з двох кримінальників та колишнього працівника МВС. Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації після яких, представляючись співробітниками СБУ, вимагали від потерпілих гроші за "вирішення" інциденту. У разі відмови сплати "відшкодування" бандити погрожували перешкодами у підприємницькій діяльності та фізичною розправою.

Спецслужбовці задокументували факт вимагання у місцевого підприємця $80 тис. Двох зловмисників затримали на одній із центральних вулиць Мелітополя під час отримання чергового "траншу" в розмірі $8 тис. Раніше співробітники СБУ задокументували отримання рекетирами $65 тис.

Під час проведення обшуків за місцем проживання зловмисників вилучено автоматичну зброю та набої до неї.

Відкрито провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження). Рекетирам загрожує від 7 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.