Омбудсмен закликала Кличка врегулювати ситуацію з погромом ромського табора у Києві

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулась МВС, КМДА та Нацполіції щодо ситуації з погромами таборів ромів у Києві

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

Денісова направила звернення до міністра внутрішніх справ України з проханням надати оцінку діям радикалів щодо тимчасового поселення ромів у Голосіївському парку та вжити відповідних заходів реагування.

Омбудсмен звернулась до голови КМДА Віталія Кличка з проханням надати вичерпну інформацію про заходи, які вживаються задля врегулювання проблемних питань ромських таборів у Києві. 

"Людмила Денісова занепокоєна тенденцією до збільшення кількості інцидентів на ґрунті нетерпимості до представників ромської національної меншини. Так, на контролі Уповноваженого продовжує перебувати провадження щодо спалення радикально налаштованими особами табору ромів на Лисій горі у Києві, у Львові та на Тернопільщині", - йдеться у повідомленні. 

Уповноважений також звернулась до голови Нацполіції з проханням вжити заходів для забезпечення ефективного, об’єктивного та неупередженого розслідування нападів на тимчасові поселення ромів у містах Києві, Львові та Тернополі, зокрема з урахуванням можливого мотиву расової нетерпимості.

Окрім того, Денісова просить вжити невідкладних заходів з попередження погромів ромських поселень. Зокрема, провести профілактичну роботу з представниками радикально налаштованих організацій, які публікують в мережі Інтернет заклики до дискримінації, погрози фізичною розправою та знищення майна ромів.