Троє нардепів уникають ознайомлення з поданням щодо зняття їхньої недоторканності

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликає нардепів із фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, Дмитра Колесникова і Сергія Дунаєва отримати подання генерального прокурора

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Я публічно звертаюся до народних депутатів Вілкула, Колєснікова і Дунаєва або в поштовій скриньці, або через помічників, або через керуючого справами - якщо є необхідність, вони будуть у мене, ці подання - прибути і отримати ці подання. І не намагатися гальмувати розгляд цих справ", - сказав спікер на пленарному засіданні парламенту 8 червня. 

Парубій також назвав історію з поданнями щодо цих депутатів детективною. За його словами, після внесення подань по недоторканність Вілкула і Колеснікова, Луценко запропонував їм надати письмові пояснення протягом 5 днів, а відповідному комітету з питань регламенту - надати висновок до подань. 

Водночас, як зазначив Парубій, представники цих нардепів неодноразово відмовлялися приймати його листи з відповідними пропозиціями, а самі парламентарії не перебувають на своїх робочих місцях.

"Це як методика - не брати подання, не бути на робочих місцях і помічниками доручити не отримувати подання. Потім аргументувати, що вони не були ознайомлені", - розповів Парубій.

При цьому він наголосив, що Колєсніков та Вілкул можуть отримати матеріали подань в апараті Верховної Ради.

Парубій закликав також Дунаєва, який, за його словами, звернувся до спікера з листом про неможливість ознайомитися з поданням, також звернутися до апарату парламенту для отримання документів.

"Уникають отримання подань, потім пишуть скаргу, що подання не було отримано, а потім ще й наполягають, щоб профільний регламентний комітет не ухвалював рішення, блокуючи розгляд питання", - заявив Парубій.