У Черкасах посадовців міськради підозрюють у розтраті понад 3 млн держкоштів

У Черкасах посадовців міськради підозрюють у розтраті понад 3 млн бюджетних коштів. Заступнику міського голови оголошено про підозру

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області. 

"Слідством установлено, що посадові особи Черкаської міської ради за попередньою змовою між собою, маючи на меті розтрату бюджетних коштів на користь третьої особи, залучили до своєї протиправної діяльності приватного підприємця та її чоловіка", - йдеться у повідомленні. 

З цим приватним підприємцем посадовці від імені департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради уклали договори поставки товару. Достовірно знаючи, що вказаний товар не купувався і не постачався, чиновники підписали акти прийому-передачі майна та договори про передачу товару на зберігання.

За нібито надані послуги підприємцю з бюджету перераховано більш як 3 млн 260 тис. грн.

Чотирьом фігурантам цієї справи повідомили про підозру за частиною 5 статті 191 (привласнення та розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Серед них - заступник міського голови, заступник начальника одного з департаментів Черкаської міської ради, приватний підприємець та її чоловік.

Триває досудове розслідування, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.