Засудження Сенцова Росією: звинувачення VS реальність. Інфографіка

Засудження Росією Олега Сенцова за звинуваченнями у тероризмі виглядає безглуздо, оскільки він не лише не очолював жодної організації, але й не брав участі в жодному з епізодів, у яких звинуватили інших кримських активістів

Показовий опис ситуації із хасудженням Сенцова та інших проукраїнських кримчан зробила у Facebook блогер Дар'я Костроміна.

Так, у підпалі двері офісу "Русского единства" брали участь активісти Афанасьєв і Чирній, у підпалі підвіконня офісу "Единой России" - Афанасьєв, Чирній і Кольченко, а у плануванні нічного підриву пам'ятнику Лєніну, якого так і не сталося, - лише Чирній. Сенцов не фігурував у підготовці жодної з цих акцій.

При цьому режисер отримав від Росії 20 років суворого режиму, звинувачення у керівництві терористичною організацією, якої не було, його піддавали тортурам та побиттю, а також усупереч йо волі оголосили громадянином Росії. Своєї провини режисер ніколи не визнавав, звинувачення ґрунтується на словах двох свідків, один із яких відмовився від свідчень, заявивши, що вони надані під тортурами.