Країни G7 розроблять систему захисту від російської пропаганди і маніпуляцій

За допомогою "Механізму швидкого реагування" країни G7 хочуть скоординувати свої дії в боротьбі з пропагандою і спробами дестабілізації, що виходять від "таких країн, як Росія".

Про це повідомляє DW.

На саміті "великої сімки" в Канаді країни-учасниці прийняли рішення про розробку нової системи захисту від пропаганди, повідомляє в суботу, 9 червня, агентство dpa. Так званий "Механізм швидкого реагування" (Rapid Response Mechanism) дозволить швидко і скоординовано відповісти на маніпуляції з виборами, пропаганду, а також інші "неприпустимі дії" і спроби дестабілізації, які виходять від "таких країн, як Росія".

Зокрема, спецслужби США звинувачують Росію в організації хакерської атаки на пошту Хілларі Клінтон: цей інцидент став однією з причин, що призвели до провалу Клінтон на президентських виборах. У свою чергу, в Німеччині вважають, що Кремль навмисно вкидав неправдиву інформацію, щоб вплинути на громадську думку в цій країні. Одним з найгучніших скандалів стала справа "дівчинки Лізи", яку нібито викрали і згвалтували мігранти. Крім того, "виключно проблематичною" країни G7 бачать підтримку РФ європейських партій і рухів, які виступають проти Євросоюзу.

За допомогою нової системи захисту країни-члени Групи семи планують аналізувати дані про подібні інформаційні атаки, а також обмінюватися ними один з одним. Передбачається, що "в ідеальному випадку" на атаку повинна послідувати скоординована реакція, яка може виражатися у вигляді відповідної кампанії або санкцій.