Макрон змінив своє ставлення до Путіна, - Піонтковський

Останній візит президента Франції Еммануеля Макрона до Санкт-Петербурга засвідчив різку зміну його ставлення до російського диктатора Володимира Путіна, що може бути пояснено шантажем спецслужб Кремля та їхніми погрозами оприлюднити незручну для політика інформацію

Якщо в 2017 році Макрон ставився до Путіна зневажливо й принизливо, то зараз все це змінилося відвертою запопадливістю і надмірної люб'язністю, пише незалежний московський експорт Андрій Піонтковський, котрий нині мешкає у Європі, у своєму блозі.

"Макрон просто вилизував Путіну дупу саме в той момент, коли Слідча комісія оголосила результати по збитому над Донбасом "Боїнгу". У присутності Макрона Путін відкрито глумився над жертвами катастрофи. Літак? Який літак? А Макрон йому тільки підсміювався... Ну, може, чекісти знайшли підхід і до нього, як свого часу вони знайшли підхід до Ніколя Саркозі", - зауважив він.

Читайте також: Віталій Портников: Макрон плутає Путіна з Трампом

Піонтковський додав, що ще за часів СРСР позиції КДБ у Франції були дуже сильними. На його думку, цілком ймовірно, що нинішні представники секретних служб могли підняти з архівів компрометуючу інформацію, яка і змушує політичних лідерів кардинально міняти свої погляди. Зокрема, він нагадав, як Саркозі спочатку запам'ятався критикою Путіна, а потім після однієї з зустрічей на саміті G8 практично втратив тверду категоричну позицію.

25 травня Макрон зі своєю дружиною відвідав Росію. Там він дружелюбно звернувся до Путіна на "ти", коли говорив щодо конфлікту в Україні.