На реставрацію Невицького замку в Закарпатті виділили 11 млн грн. Однак роботи ще не почалися

Археологічні розкопки, які проводили не один рік, підтвердили унікальність архітектурного комплексу Невицького замку (Ужгород, Закарпаття). Знахідки вчених, а також робота волонтерів, які власними силами не один рік рятували об’єкт від занепаду, сприяли тому, що на проект звернули увагу

На реставраційні роботи було виділено більше 11 млн грн - 10 млн 700 тис. повинно було надійти з державного бюджету в межах фінансування проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів, отриманих від Європейського Союзу, ще 500 тис. грн на реставрацію виділили з обласного бюджету Закарпаття, передає місцевий телеканал М-студіо.

Згідно з проектом, тут передбачено консервацію руїн замку - реставрацію центральної вежі з повною заміною покрівлі та укріпленням дерев’яних конструкцій, будівництво оглядового майданчика, укріплення стін вежі, реставрацію малої вежі і ще деякі додаткові роботи.

"На реалізацію цього масштабного проекту залишилося 1,5 роки. Проте з незрозумілих причин справа далі обіцянок не просунулася", - йдеться у повідомленні.