Польща обіцяє підтримку Україні при вступі в НАТО

У п'ятницю, 8 червня, в штаб-квартирі НАТО У Бельгії відбулася двостороння зустріч міністра оборони України Степана Полторака і міністра національної оборони Республіки Польща Маріуша Блащак.

Про це повідомляє урядовий портал.

Під час двосторонньої зустрічі міністра оборони України та міністра національної оборони Республіки Польща, яка відбулася у Штаб-квартирі НАТО, сторони обговорили поточну безпекову обстановку в Європі та в Україні та подальше співробітництво оборонних відомств країн-партнерів.

"Для безпеки Європи надзвичайно важлива успішна та безпечна Україна. Ми маємо підтримувати Україну у намаганні наблизитися до НАТО, – наголосив під час зустрічі міністр національної оборони Республіка Польща Маріуш Блащак. – Для усіх нас дуже важливо, щоб Україна залишалася незалежною державою. Жахливо, коли незалежна країна піддається агресії сусідньої держави – РФ, і ми бачимо реальний портрет агресора, а не картинку російських ЗМІ. Ми будемо лише підсилювати нашу співпрацю та зустрічатися якогомога частіше для вирішення усіх нагальних питань", – сказав Маріуш Блащак.

Під час зустрічі також йшлося про удосконалення формату роботи спільного підрозділу ЛИТПОЛУКРБРИГ. Як відомо, створення бригади є успішним прикладом багатостороннього формату співробітництва та служить своєрідною моделлю у процесі реформування ЗС України за стандартами НАТО.