У Ризі відбувся "Балтійський прайд": діти, поліція й десятки протестувальників

9 червня 2018 року в середмісті Риги (Латвія) мали місце заходи прихильників захисту прав секс-меншин під назвою "Балтійський прайд-2018", а також дві акції протесту. До ходи долучилося 2 тис. людей

Учасники "Балтійського прайду" почали збиратися у Верманському парку та поруч з ним близько 12.00. За годину вони вишикувалися в колону й почали йти від вулиці Тербатас до вулиці Елізабетес, передає Delfi.

Серед учасників були люди різного віку, e тому числі і діти. Кілька людей прийшли в незвичному вбранні. Так, один чоловік одягнувся в костюм єдинорога.

Учасники "Балтійського прайду" тримали в руках великі і маленькі райдужні прапорці, а на чолі колони несли прапори Латвії, Литви та Естонії.

Поруч рухалося кілька машин, з яких лунала гучна музика на різних мовах. Були гості з Великої Британії, Німеччини, Данії, Естонії, Литви, інших країн. Журналісти помітили посла Фінляндії в Латвії Оллі Кантанена.

Перед початком ходи кілька противників ЛГБТ-руху через гучномовці висловили своє негативне ставлення до того, що відбувається. Також противники секс-меншин свистіли. Учасники прайду, своєю чергою, демонстрували своїм опонентам повітряні поцілунки.

На іншій ділянці маршруту ще одна група протестуючих з десяти чоловік тримала плакати з написами "Ні - перверсії, так - нормальним сім'ям!", "Чоловік + жінка = нормально". 

Хода супроводжувалася великою кількістю поліцейських, попереду її йшли два авта державної поліції. Також поруч з маршрутом перебували кілька машин швидкої допомоги.