8 найкорисніших ягід, які можна з'їсти влітку

Малина забезпечить ситість, а журавлина зменшить ризик зараження інфекціями сечовивідних шляхів

Список найкорисніших ягід опублікували на сайті Health Line.

Лохина

Ці ягоди насичені вітаміном К. Він сприяє зміцненню капілярів та припиненню кровотеч.

Чорниця також містить антоціани. Вони можуть знизити ризик серцевих захворювань. Крім того, чорниця може знизити рівень холестерину у крові та розвиток діабету. .

Малина

Малина містить поліфеноли. Вони зменшують окислювальний стрес. Якщо ви хочете почуватися ситим, то малина - саме те, що потрібно, адже у ній міститься лептин. Також малина бореться із запальними процесами. Особливо корисна для серця.

Полуниця

Полуниця - одна з найбільш поширених ягід у світі, а також одне з найкращих джерел вітаміну С.

Ці ягоди зменшують фактори ризику серцевих захворювань. Також вживання полуниці може допомогти контролювати рівень цукру в крові, що дозволяє запобігти появі діабету.

Ягоди Годжі

Ягоди Goji також містять високий рівень вітаміну A і зеаксантину: вони важливі для здоров'я очей. Вживання 14 г ягід годжі на день запобігає погіршенню зору через старіння.

Дослідження показало, що вживання ягідного соку з цих ягід впродовж двох тижнів збільшує метаболізм і зменшує розмір талії у людей з надмірною вагою.

Чорниця

Чорниця дуже схожа лохину, тому їх дуже легко сплутати. Ця ягода ефективна при зниженні запалення у людей, що страждають на серцеві захворювання або метаболічний синдром. У одному із досліджень виявилося, що чорниця допомогла зменшити об'єм талії на 1,2 см.

Ягоди Асаі

Acai стали популярними харчовими добавками. Вони корисні для здоров'я через те, що містять антиоксиданти.

При споживанні ягід у вигляді соку чи м'якоті, вони можуть зменшити кількість хімікатів, що беруть участь у окислювальний  стресі. Ягоди Acai також зменшують вміст цукру в крові, рівень інсуліну та холестерину в крові у дорослих з надмірною вагою.

Виноград

Шкірка та насіння винограду - джерело антиоксидантних поліфенолів. За даними досліджень, вони можуть знижувати артеріальний тиск і підвищене серцебиття.

Також він знижує рівень холестерину в крові. Виноградний сік може навіть покращити здоров'я мозку.

Журавлина

Журавлину рідко вживають сирими. Частіше з неї роблять сік. Як і багато інших ягід, журавлина також містить антиоксидантні поліфеноли. Однак більшість із цих антиоксидантів знаходяться в шкірці журавлини.

Найбільш відома користь для користі журавлини - зниження інфекцій сечовивідних шляхів.

Журавлинний сік може зменшити ризик інфекцій. H. pylori - це тип бактерій, який може викликати виразки шлунку та рак. Сік із цих ягід може перешкоджати їх приєднанню до стінки шлунка та і запобігати інфікуванню.

Журавлинний сік може знизити рівень холестерину, артеріального тиску та "жорсткості" артерій.